Pridružite se nam na tretji ediciji LJUBLJANA ART WEEKEND 2024!


Že tretje leto zapored muzeji, galerije, projektni prostori in druge umetniške pobude sodelujejo v štiridnevnem programu razstav in dogodkov, ki združuje širok nabor umetnikov, kuratorjev in umetniških strokovnjakov. Ljubljana Art Weekend, ki je brezplačen in za obiskovalce odprt vsak dan med podaljšanim koncem tedna, od petka, 24., do nedelje, 26. maja, med 12.00 in 18.00, vabi k raziskovanju naše partnerske mreže ter odkrivanju vrhunskih in raznovrstnih prizorišč sodobne umetnosti v našem mestu.  

V našem tretjem letu je Ljubljana Art Weekend združil moči z lokalno umetniško iniciativo, revijo ETC. Skupaj smo pripravili kuriran program, ki se bo priključil že utečenemu programu 30 partnerskih prizorišč, vključenih v platformo Ljubljana Art Weekend. ETC. je revija, ki izhaja enkrat letno in se zavzema za predstavitev sodobnih umetniških izrazov, ki segajo od Baltika do Balkana. Tudi ETC. praznuje svoj tretji rojstni dan: tema tretje številke revije, Selling Out oz. Razprodaja, je neposredno povezana s krovno temo Ljubljana Art Weekenda. Poglablja se v zapleteno resnico plačanega dela, negotove zaposlitve, samouresničevanja z delom in nenehnega boja za preživetje. Te teme bodo obravnavane v razpravah in predavanjih, na okrogli mizi, filmski projekciji, kuriranih sprehodih, obiskih ateljejev, performansih in številnih drugih dogodkih. 

Spremljajte novice na naši spletni strani in družbenih medijih, ta vikend pa označite v svojih koledarjih. Veselimo se, da vas bomo kmalu znova srečali! 

#LJUBAW2024

LJUBLJANA ART WEEKEND

MAY 23 — 26, 2024


NOVICE Intervju


Verjamemo,
da je sedaj pravi čas

V pogovoru z Laro Mejač


ETC. je mednarodna umetniška revija, ki izhaja enkrat na leto, njen cilj pa je ustvariti medij za predstavitev aktualne mednarodne in lokalne umetniške produkcije ter vzpostaviti skupno platformo na področju vzpostavljajoče se umetnosti "od Balkana do Baltika", kot se glasi njihov slogan.

Beri dalje


LOKACIJEPROGRAMO NAS